Financije
StoryEditor

Uz novo ime širimo se na globalno tržište i dižemo na novu razinu potragu za radnom snagom

23. Travanj 2024.
slsls slsls
Svoj novi početak i daljnji rast Tau on-line, koji upravlja portalom MojPosao, pronašao je u promjeni imena iz Tau on-line u Alma Career Croatia. Tim potezom učvrstio je integraciju u grupaciju Alma Career kako bi postao desna ruka svakoj kompaniji koja traži talente bilo lokalno bilo u inozemstvu

Svaka tvrtka ima svoj životni ciklus. Kao i priča svakog živog organizma, njezina također počinje prvom fazom, nekim oblikom startupa, nakon čega slijedi razdoblje rasta kako bi došla u fazu zrelosti. Na svom vrhuncu kompanija se susreće s jedim od najtežih pitanja: hoće li nestati ili krenuti u neki novi početak? Svoj novi početak i daljnji rast Tau on-line, koji upravlja portalom MojPosao, pronašao je u promjeni imena iz Tau on-line u Alma Career Croatia. Tim potezom učvrstio je svoju integraciju u grupaciju Alma Career kako bi postao desna ruka svakoj kompaniji koja traži talente bilo lokalno bilo u inozemstvu. Tako je naša tvrtka s lokalnim srcem u cijelosti postala dio globalne priče koja okuplja dvanaest zemalja srednje i istočne Europe.

U suradnji s partnerima iz Finske, Estonije, Latvije, Litve, Češke, Slovačke, Poljske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Sjeverne Makedonije postali smo pouzdan partner u kreiranju pravednijeg tržišta rada čiju priču prati više od 80 milijuna ljudi diljem Europe. U svojoj bazi Alma Career krije više od 4,3 milijuna životopisa i gotovo dva milijuna aktivnih oglasa za posao koji bilježe više od pet milijuna mjesečnih posjeta.

– Korištenjem suvremenih tehnologija, neprestanim inovacijama i s bogatim iskustvom naš globalni tim od 800 profesionalaca svakoj kompaniji osigurat će najbolja rješenja čiji je cilj ojačati brend poslodavca i pomoći u pronalasku odgovarajućih kandidata koji će donijeti promjenu –​ istaknuo je Igor Žonja, direktor Alma Careera regije jug i predsjednik Uprave portala MojPosao.

Što donosi integracija

Osim što svojim klijentima nudimo lakši i jednostavniji pristup širem europskom tržištu rada, s pomoću grupacije Alma Career svoje projekte podižemo na višu razinu. U suradnji s partnerima do sada smo proveli razna istraživanja na temu tržišta rada, čime smo domaćoj javnosti pružili bolji uvid u promjene na europskom tržištu, a slična istraživanja planiramo provoditi i dalje. Svoje projekte Pulser i Poslodavac prvog izbora sada širimo i na regionalnu razinu.

Na taj način tvrtke koje posluju u više zemalja mogu provesti te projekte i na lokalnoj razini u zemljama u kojima posluju. Uspjeh suradnje različitih zemalja iz grupacije Alma Career ​već je godinama vidljiv na Regionalnom sajmu poslova i Najboljim regionalnim HR praksama, koje će se i ove godine od 8. do 9. svibnja predstaviti na dvanaestoj konferenciji ‘HR Days‘ u predivnom Rovinju.

Postali smo dio The Networka

Osim što smo i službeno promijenili ime u Alma Career Croatia d.o.o., naši noviteti nisu stali na tome. Kako bismo postali još bolji partner na tržištu rada, priključili smo se ​The Networku, globalnoj platformi koja okuplja više od šezdeset vodećih portale za zapošljavanje u 150 zemalja svijeta. Svoje oglase za posao na njemu objavljuje oko 2000 svjetski poznatih kompanija i njihove oglase mjesečno pregleda i do 200 milijuna ljudi.

Poslovanje i misao vodilja The Networka vrlo su jednostavni: na jednome mjestu spaja poslodavce s lokalnim portalima za oglašavanje radnih mjesta kako bi im upravo ti lokalni partneri pomogli u razumijevanju i boljem snalaženju na vlastitom tržištu rada te u potrazi za najboljim kandidatima. Zahvaljujući toj globalnoj suradnji našim klijentima omogućena je objava oglasa u cijelome svijetu, a u drugu je ruku hrvatsko tržište rada postalo dostupno mnogim klijentima iz Europe, ali i šire. 

24. travanj 2024 09:20