Kripto
StoryEditor

Upravitelj imovine VanEck pokrenuo meme token index

10. Svibanj 2024.
baby doge coin

MarketVector, podružnica renomiranog američkog diva za upravljanje imovinom VanEck, pokrenula je MEMECOIN indeks. Pokazao je impresivnu izvedbu, porastao je za 195 posto u prošloj godini i 137 posto od početka 2024. godine.

Ovaj indeks ima za cilj pratiti izvedbu šest popularnih meme tokena, kao što su DOGE, SHIB i drugi.

VanEckov MEMECOIN indeks

Prihvaćanje meme tokena unutar kripto zajednice dobiva na snazi, posebno njihovim uvođenjem od strane tradicionalnih financija.

Meme tokeni koji su dio fonda uključuju: shiba inu (SHIB), dogecoin (DOGE), dogwifhat (WIF), bonk (BONK), pepe (PEPE) i floki inu (FLOKI).

DOGE je u vodstvu, pridonoseći 30,64 posto težini indeksa, a odmah ga slijedi SHIB s 28,01 posto. PEPE je na 14,51 posto, WIF na 12,54 posto, FLOKI na 7,14 posto, i na kraju BONK na 6,7 posto.

Alat za institucionalne i male ulagače, indeks koristi ograničenje od 30 posto za ponderiranje pojedinačnih tokena kako bi osigurao diversifikaciju i zaštitio od utjecaja bilo koje pojedinačne imovine. Mjesečni pregledi indeksa osiguravaju njegovu relevantnost i prilagodljivost promjenjivom tržištu meme kovanica.

Za institucionalne ulagače, indeks nudi strukturiranu ulaznu točku na tržište koje karakteriziraju volatilnost i špekulacije. Pružajući konsolidirani prikaz najutjecajnijih meme tokena, indeks ublažava potrebu za izravnim izlaganjem pojedinačnim tokenima, pružajući osjećaj sigurnosti usred neizvjesnosti.

Mali ulagači mogu koristiti indeks za procjenu relativne izvedbe i tržišnog udjela svojih omiljenih meme tokena, što im omogućuje donošenje informiranih odluka o ulaganju.

Prihvaćanje meme tokena od strane mainstreama

Lansiranje VanEckovog MEMECOIN indeksa označava značajnu prekretnicu u glavnom prihvaćanju meme tokena unutar krajolika kriptovaluta. Neki članovi kripto zajednice na X-u su nagađali da bi tokeni s temom mačaka uskoro mogli ući u indeks.

U međuvremenu, prepoznajući da su meme tokeni žarišna točka špekulativne likvidnosti u cijelom svijetu, upravitelj imovine izdao je izjavu o odricanju od odgovornosti u kojoj stoji da su ti tokeni namijenjeni za zabavne svrhe.

MEMECOIN indeks već je zaokupio pozornost svojim performansama. Unatoč manjem padu, porastao je za 195 posto tijekom prošle godine, pokazujući eksplozivan rast i spekulativno zanimanje za ovaj jedinstveni segment kripto tržišta.

Tijekom konferencije Token 2049, Justin Sun, osnivač Trona i savjetnik Huobi Globala, procijenio je fenomen meme tokena. U razmišljanju nakon događaja, Sun je primijetio da se meme tokeni mogu činiti nekonvencionalnim, ali ističu snagu kripto zajednice.

15. svibanj 2024 13:00