Život
StoryEditor

Održani 24. Dani karijera RIT Croatia u Dubrovniku i Zagrebu: Studentima se predstavilo 109 kompanija iz 12 zemalja

27. Ožujak 2024.
Američki koledž RIT Croatia je prvi na ovim prostorima uveo Dan karijera kao sastavni dio nastave za svoje studente. Ove su godine održano je više od 40 raznih aktivnosti u okviru kojih su studenti imali priliku upoznati poslodavce iz više od 12 zemalja

Tradicionalni Dani karijera američkog koledža RIT Croatia ove su se godine održali od 20.- 22. ožujka pod temom ‘Navigating a Changing Landscape with Confidence‘.

Ovogodišnje događanje okupilo je više od 1 000 sudionika; organizirano je preko 40 različitih aktivnosti na oba kampusa u kojima je sudjelovalo ukupno 109 kompanija sa preko 200 predstavnika iz 12 zemalja.

image
foto

Studenti su imali je priliku povezati se s predstavnicima raznih industrija i istražiti mogućnosti razvoja karijere u dinamičnom okruženju. Prva dva dana događanja bila su posvećena virtualnim interakcijama, dok je posljednji dan bio rezerviran za osobni kontakt i interakciju na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu. Na raspolaganju su bila raznovrsna događanja, uključujući panele, radionice, intervjue za studentske prakse, individualne konzultacije i mogućnosti posjete štandova kompanija, pružajući tako studentima priliku za uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava s predstavnicima renomiranih tvrtki.

– Iznimno mi je drago što u okviru naših Dana karijera nastavljamo s dovođenjem predstavnika najuspješnijih domaćih i stranih kompanija koje povezujemo sa studentima. Smatramo da je važno da studenti od prvog dana budu povezani s poslodavcima te da imaju priliku primijeniti svoje teorijsko znanje u stvarnom svijetu. Ovogodišnji Dani karijera pružili su izvanrednu priliku našim studentima da steknu uvid u suvremene trendove i zahtjeve tržišta rada. Kroz interakciju s više od 100 kompanija, studenti su imali priliku proširiti svoju mrežu, razgovarati s profesionalcima iz različitih industrija te čuti o perspektivama i mogućnostima za daljnji razvoj karijere – izjavila je dekanica RIT Croatia, dr. sc. Irena Guszak.

image
foto
27. travanj 2024 08:24